Plnicí pero – Kaštánek stabilizovaný – blue

  • Plnicí pero z českého kaštánku, který byl před opracováním stabilizován několikrát v barevné pryskyřici.
  •  Pouze jeden kus!!
  • Fotky nejsou upravovány v žádném grafickém programu a ve skutečnosti jsou pera ještě hezčí než na fotkách
  • Dřevěnou krabičku ve třech provedeních můžete zakoupit ZDE

1 790 

Není skladem

Sdílejte pero..

  • Nádherné plnicí pero z českého kaštánku.  Pouze jeden kus!! Každý kus je originál
  • Fotky nejsou upravovány v žádném grafickém programu a ve skutečnosti jsou pera ještě hezčí než na fotce
    • Kování je dovezeno z Anglie/Německa
    • Certifikát pravosti dřeva samozřejmostí (oliva)
    • Náplně se dají samozřejmě měnit
    • Doprava po ČR za 69,-

     

    Délka pera cca 130mm

    Váha cca 35g

Povrchová úprava: Lněný olej, leštidlo, lak
Barva náplně: černá/modrá


SOUČÁST PERA

Součástí každého pera/propisky je vždy černá kartonová krabička, která je ZDARMA. V případě pera z betlémské olivy je obsahem balení i certifikát pravosti dřeva.

    

DŘEVĚNÁ KRABIČKA

Téměř po dvou letech jsem vymyslel dřevěnou krabičku, s kterou jsem takřka spokojený. Zastávám tvrzení, co si můžeš udělat sám, tak udělej. Chtěl jsem se vyhnout cestě, kdy bych posílal dřevo na CNC do nějaké společnosti. Ano, krabička by byla perfektní, ale také by stála dvakrát tolik. Objednal jsem příslušný stroj a krabičky dělám sám převážně z ořechového dřeva. Krabička je na magnetky a je spíše v rustikálnějším provedení. Objednat můžete ZDE

 

GRAVÍROVÁNÍ

Na většinu per lze gravírovat. Bohužel se najdou i taková pera, která neumožňují vypálit požadovaný monogram/jméno. Jsou to u vás oblíbená pera z šišky. Šiška je ponořena do epoxidové pryskyřice, která má určitý bod tání. Pokud bych na ni pustil laser, neměl by se paprsek, kde chytit a pero by se pravděpodobně začalo tavit.

 

Náplně

Má pera slouží věky. Nejsou to jednorázové tužky 🙂 Náplně lze po vypsání koupit v běžném papírnictví, kde Vám ochotně poradí. Doporučuji nevyhazovat vypsanou náplň, vyndat ji a ukázat v papírnictví. Do plnící per pasují bombičky české stálice CENTROPEN.

         

OŠETŘENÍ PERA

I pero vyžaduje svou péči. Většina mých per je ošetřena bezbarvým lakem. Po určité době je vhodné je přetřít bavlněným hadříkem namočeným v trošce oleje. Některá pera, pro hřejivý pocit doteku dřeva jsem ošetřil pouze olejem. Tato pera je dobré jednou měsíčně rovněž přetřít olejem, který necháme vsáknout.Dřevo stále pracuje a „saje“. Zvýrazníte krásu dřeva a pero bude,jako nové